Відгуки клієнтів:
ВИБАЧТЕ. ЗНАЙШОВ ПЕРЕКЛЮЧАТЕЛЬ ВНИЗУ СТОРІНКИ
Детальніше
Я теж хочу залишити відгук
Бонус
Книжка
рекомендацій

Кожен покупець побутової сушарки "Садочок" отримує в комплекті книжку рекомендацій з сушіння основних видів сировини. Для тих, хто ще не придбав нашу сушарку, але хоче познайомитися з основними прийомами сушіння і роботою сушарки, наводимо приклад переробки декількох видів сировини.


Користь сухофруктів: поговоримо про яблука, груші, сливах

Якщо хочете уникнути авітамінозу, необхідно в достатній кількості запастися усіма необхідними вітамінами, які містять овочі, фрукти і ягоди. Найбільша кількість корисних речовин міститься в свіжому вигляді продукту. У теплу пору року нестачі того чи іншого вітаміну немає в принципі, а ось що робити взимку, коли більшість фруктів, овочів і ягід привізні?

сухофрукты

Єдине, що залишається - це сушити і морозити продукти, які містять вітаміни. Сушка, давно відома людям, як спосіб зберігати продукти. Вона дозволяє зберегти все те хороше, що створила природа, а саме мінеральні речовини і вітаміни, які при інших видах збереження продукту втрачаються. При цьому під час сушіння продуктів йде мінімум матеріальних і фізичних витрат. Замороження продуктів - спосіб досить популярний, але не так давно відомий, як сушка. Вона дозволяє зберегти вітаміни в тому випадку, якщо продукти були правильно упаковані і заморожені. Необхідно відзначити, що процес заморозки погано переносять продукти, які містять багато води, але важливо також пам'ятати, що заморозка - вбиває ензими.

Так як яблука складаються на 90% з води, то спосіб заморозки, явно їм не підійде. А ось сушені яблука і зберігати можна довго, і додавати в їжу і місця багато не займуть на кухні. Під час сушіння з усієї кількості води, що містить яблуко, залишається всього 15-20%, але при цьому вітаміни і поживні речовини не зникають. Сушіння цього продукту, втім, як і інших повинно забезпечувати надходження свіжого повітря. А потім, при зберігання, він так само необхідний для того, щоб сушені яблука не покривалися пліснявою або їх не «з’їла» харчова міль. Якщо процес сушіння був зроблений правильно, то після нього яблука повинні бути еластичними і не кришитися, при цьому мати світлий відтінок жовтого.

Груші сушать за аналогією з яблуками: ріжуть часточками і очищають лише ті плоди, що мають жорстку шкірку. Для сушіння вибирають не зовсім зрілі плоди, а ті, що тільки почали жовтіти. Краще підійдуть літні сорти, саме вони забезпечать хорошу якість сухофруктів. Якщо сушені груші зберігати дуже довго, то вони стають твердими, поклавши їх перед вживанням в духовку, яка насичена парами, можна повернути їх до попереднього м'якого виду.

Слива, яка пройшла процес висушування, називається чорнослив. Процес сушки і зберігання в точності збігається з попередніми двома фруктами - яблуком і грушею. Єдине, що сливи перед сушінням сортують за розміром і сушать в три прийоми, поступово збільшуючи температуру. За калорійністю слива поступається тільки винограду, але куди більше має корисних властивостей, ніж груша і яблуко. Зберігати її потрібно в тканинних мішечках або тісно спихнути в банку.

Завдяки своїм корисним якостям сухофрукти, а зокрема, яблука, груші, сливи стануть незамінні на кухні, в поповненні раціону вітамінами.

Повернутися