Відгуки клієнтів:
ВИБАЧТЕ. ЗНАЙШОВ ПЕРЕКЛЮЧАТЕЛЬ ВНИЗУ СТОРІНКИ
Детальніше
Я теж хочу залишити відгук
Бонус
Книжка
рекомендацій

Кожен покупець побутової сушарки "Садочок" отримує в комплекті книжку рекомендацій з сушіння основних видів сировини. Для тих, хто ще не придбав нашу сушарку, але хоче познайомитися з основними прийомами сушіння і роботою сушарки, наводимо приклад переробки декількох видів сировини.


Сушені абрикоси: види, корисні властивості та як правильно вибрати сухофрукт.

Сушка продуктів – це процес, який потребує багато уваги та знань від людини. Та зараз сушіння, особливо в домашніх умовах значно спростилося, оскільки, на допомогу господарям прийшли сушарки для фруктів. Говорячи про абрикоси, то це дерево може рости у будь-якій частині України. Господар сам може збирати і висушувати свій урожай, а для тих, хто такої можливості немає існують будь-які різновиди цього сушеного продукту. Сушений абрикос має багато різних назв в залежності від зовнішнього вигляду та виду сушіння. Найчастіше Ви можете почути назву – курага. Якщо раніше курага вважалася рідкісними ласощами, які привозили близьким і знайомим з півдня, щоб спробувати, то тепер її можна придбати в будь-якій торговельній точці. У різних країнах виробництва сушеної абрикоси виділяють наступні види в'яленої і сушеної абрикоси: курага, кайса, жерделі, шепотіла, урюк. Абрикос при сушінні зберігає всі користі властивості, як і свіжий продукт, а також сушені абрикоси позитивно вливаюсь на роботу шлунку та має дуже багато калію, який так необхідний, особливо взимку. Вживати в достатній кількості курагу потрібно людям, що мають проблемі із серцево-судинними хворобами, оскільки, там багато вітамінів, заліза, органічних кислот. Але при цьому варто пам'ятати, що для підтримки хорошого стану організму в день варто приймати не більше 100 грам кураги. Звичайно, краще вона засвоюється, якщо її розмочити в теплій воді і подрібнити. У такому вигляді її можна додавати в різні страви для дорослих і дітей.При виборі кураги зверніть увагу на її зовнішній вигляд. Давно відомо, що корисна не яскрава і найчистіша курага, а менш красива, природного жовтувато-помаранчевого відтінку. На дотик вона повинна бути в міру пружною. Пам’ятайте, якщо курага має занадто яскраве забарвлення, то краще її не купувати. Занадто яскравий колір може свідчити про те, що сухофрукти піддалися обробці, яка поліпшує їх зовнішній вигляд. Курага повинна бути пружною, матовою - саме такою вона стає при правильній сушці.
Повернутися