Відгуки клієнтів:
ВИБАЧТЕ. ЗНАЙШОВ ПЕРЕКЛЮЧАТЕЛЬ ВНИЗУ СТОРІНКИ
Детальніше
Я теж хочу залишити відгук
Бонус
Книжка
рекомендацій

Кожен покупець побутової сушарки "Садочок" отримує в комплекті книжку рекомендацій з сушіння основних видів сировини. Для тих, хто ще не придбав нашу сушарку, але хоче познайомитися з основними прийомами сушіння і роботою сушарки, наводимо приклад переробки декількох видів сировини.


Сушка яблук і груш в сушарках Садочок

сухофруктиСушарки типу "Садочок" дозволяють виробляти в домашніх умовах Сушно, яка задовольняє всі вимоги як вітчизняних, так і світових стандартів. Більше того, принцип дії і конструкція сушарок виключають випадкове, або навіть навмисне, псування продукту в процесі його висушування, а вироблену Сушно отримують готову до вживання без додаткової кулінарної обробки. Ці принципові положення стосуються всіх видів сухофруктів, які виробляються в сушарках "Садочок" і зокрема сухофруктів з яблук і груш.

Стандарти регламентують виробництво сухофруктів з яблук і груш наступних видів:

- Яблука (груші) очищені від шкірки, без насіннєвої камери, нарізані шматочками, сульфітовані;

- Яблука (груші) неочищені, без насіннєвої камери, нарізані шматочками, сульфітовані;

- Яблука (груші) неочищені, з насіннєвими камерами, нарізані шматочками, сульфітовані;

- Яблука (груші) неочищені, з насіннєвими камерами, нарізані шматочками, що не сульфітовані.

Крім того, дрібні груші можна сушити цілими або половинками. Для сушіння придатні всі види і сорти яблук і груш, які відповідають вимогам стандартів: ГОСТ 27572-87 "Яблука свіжі для промислової переробки", ГОСТ 21713-76 "Груші свіжі ранніх сортів дозрівання" і ГОСТ 21714-76 "Груші свіжі пізніх сортів дозрівання". Однак треба зауважити, що переробка на сухофрукти ранніх сортів яблук і груш вимагає великих енерговитрат на одиницю продукції і дає менший вихід готового продукту (до 15% від маси сировини, завантаженого в сушарку), ніж пізні (до 23%) через те, що пізні сорти фруктів мають більш високий вміст сухих речовин. Кожен із зазначених видів сухофруктів має свої особливості. Так, з яблук і груш з віддаленою насіннєвою камерою, нарізаних на шматочки певної форми і просульфітірованних, в результаті висушування за оптимальною тепловою вологою і необхідним режимом отримують продукт найвищої товарної  якості, який є готовим до вживання, він чудово виглядає, має приємний смак і містить високу концентрацію біологічно активних і поживних речовин. При бажанні використовувати такі сухофрукти для приготування компоту їх не треба варити, а досить залити кип'яченою теплою водою (з температурою не вище 65 ° С) і дати настоятися протягом 2-3 годин. Таким способом Ви отримаєте блюдо, в якому практично повністю зберігся весь набір біологічно активних речовин, що містяться у свіжих фруктах. Виходячи з корисності сухофруктів для людського організму, перевагу слід віддавати плодам з шкіркою, в якій міститься основна частина пектину і вітамінів С і Р. Однак, якщо поверхня плоду вражена хворобами, має градобоїн, шкірку слід очистити. Вживати сухофрукти потрібно регулярно кожній людині протягом зимово-весняного періоду (листопад-травень) не менше 30-40 грам на день. Особливо необхідні сухофрукти дітям і дорослим, які зайняті інтенсивним фізичним або розумовою працею, а також спортсменам.

Плоди, призначені для сушіння, повинні бути повністю стиглими, здоровими, з чітко вираженими характерними для кожного виду і сорту кольором, ароматом і смаком. Кожен сорт фруктів рекомендується сушити (і зберігати Сушно) окремо. Процес виробництва сушні з фруктів, ягід і овочів складається з трьох груп операцій: підготовки сировини, власне самого процесу сушіння за певним режимом і кінцевої (товарної) обробки готової сушні.

Повернутися